Karamelleriet

 

Tidligere i høst skrev vi om vår tur til Nørrebro og Jægersborggade. Første stopp i Jægersborggade ble www.karamelleriet.dk.

Kort tid etter vi hadde tatt de få trinnene ned i Karamelleriets lokaler står hyggelige Peder fremfor oss og tilbyr smaksprøver av lakrisfudge, ennå myk og varm.

Karamelleriet ble startet av Peders kusine og hennes venninne. Jentene startet Karamelleriet i 2006 i lokalet (som tidligere huset en sykkelkjeller) i Jægersborggade. Her produseres fudge og karamell på god gammeldags måte, for hånd og helt uten tilsetningsstoffer. Oppskriftene er hemmelige med noe eget og noe lånt, og så foredlet og forfinet.  Men vi skjønner at ved å bruke riktig fløte og la ting koke lenge, så blir det mye smak og ikke behov for noe annet.

Produktene selges primært i butikken i Jægersborggade, men du finner også lækreriene i Tivolis julemarked. I tillegg til butikken i Jægersborggade er det en liten butikk i Svaneke på Bornholm som er åpen fra påske til høst. Der er det dog kun en liten produksjon.

Vi får lære mye om karamell og det er mange sorter å velge mellom; alt fra klassiske fløtekarameller til syrlige fruktkarameller og fudge som er bløt som marsipan. Vi ble også introdusert for hardere karamellkuler som for eksempel «Daggry» nevnt nedenfor. Sistnevnte må man «jobbe litt med». Den skal nemlig «varmes opp» til 30 grader i munnhulen for å mykne. Det er en deilig jobb kan vi fortelle. 🙂

Karameller i særklasse står det på skiltet, og det kan vi skrive under på.

Hilsen Københavnvennene og søtmonsene Bente & Linda

IMG_8492

Hyggelige Peder fortalte oss villig om Karamelleriets historie, produksjonen og mye, mye mer.

Naturlige ingredienser og godt gammeldags håndtverk gir en smaksopplevelse vi sent skal glemme.

Naturlige ingredienser og godt gammeldags håndtverk gir en smaksopplevelse vi sent skal glemme.

Denne fruktkaramellen må da telle som en av 5 om dagen? ☺

Når vi er på besøk er det søt lakrisfudge som ligger på «bakebordet».

Når vi er på besøk er det søt lakrisfudge som ligger på «bakebordet».

Lakrisfudgen skal bli kjernen i «Daggry» som er den fantastiske lakrisfudgen inne i mørk sjokolade og rullet bringebær. Nydelig! Vi får tips av Peder om å raspe Daggry over vanlijeis. Mmmm - høres ut som en deilig dessert!

Lakrisfudgen skal bli kjernen i «Daggry» som er den fantastiske lakrisfudgen inne i mørk sjokolade og rullet bringebær. Nydelig! Vi får tips av Peder om å raspe Daggry over vaniljeis.
Mmmm – høres ut som en deilig dessert!

Salmiak- og eucalyptus karamell drysset med lakrispulver. Spennende – og godt!

Salmiak- og eucalyptus karamell drysset med lakrispulver. Spennende – og godt!

Flere enn oss som måtte kjøpe med seg litt søtsaker hjem…

Flere enn oss som måtte kjøpe med seg litt søtsaker hjem…

IMG_8531

Historien om Karamelleriet fra vinduet mot gaten.